Détail de l'auteur
Auteur Philippine Fassier |
Documents disponibles écrits par cet auteur (3)

![]()
Congrès
Thibault Fiolet ; Bernard Srour ; Laury Sellem ; Emmanuelle kesse-Guyot ; Caroline Méjean ; Mélanie Deschasaux ; Philippine Fassier ; Paule Latino-Martel ; Marie Beslay ; Serge Hercberg ; Céline Lavalette ; Carlos Monteiro ; Chantal Julia ; Mathilde Touvier ; Congrès: JFN 2017 Journées Francophones de Nutrition (du 13/12/2017 au 15/12/2017; Nantes, FRA) ; Société Francophone Nutrition Clinique et Métabolisme (Paris, FRA), org. ; Société Française de Nutrition (Paris, FRA), org. | 2017Introduction et but de l’étude: Les habitudes alimentaires se modifient dans de nombreux pays dans le sens d’une augmentation de la consommation d'aliments ultra-transformés, qui se caractérisent souvent par une qualité nutritionnelle plus faibl[...]![]()
Tiré-à-part
Thibault Fiolet ; Bernard Srour ; Laury Sellem ; Emmanuelle kesse-Guyot ; Caroline Méjean ; Mélanie Deschasaux ; Philippine Fassier ; Paule Latino-Martel ; Marie Beslay ; Serge Hercberg ; Céline Lavalette ; Carlos Monteiro ; Chantal Julia ; Mathilde Touvier ; Benjamin Allès | 2018Objective To assess the prospective associations between consumption of ultra-processed food and risk of cancer. Design Population based cohort study. Setting and participants 104 980 participants aged at least 18 years (median age 42.8 yea[...]![]()
Tiré-à-part
Sandrine Péneau ; Philippine Fassier ; Benjamin Allès ; Emmanuelle kesse-Guyot ; Serge Hercberg ; Caroline Méjean | 2017Background Dietary guidelines in France give quantitative recommendations for intake of meat, fish and dairy products whereas consumers are increasingly concerned by the environmental impacts associated with the production of these foods. This p[...]